În cadrul evenimetului ARM Tech Con, Intel și ARM au anunțat că primul procesor va fi gata până la sfîrșitul acestui an.Chip-ul de 10nm va găzdui până la 100 de milioane de tranzistori, de două ori mai mult decât modele actuale ale Samsung și se așteaptă să furnizeze viteze de până la 3,5 GHz iar consumul de energie este raportat la doar 0,25mW/MHz.

intel arm

Procesoarele Intel ARM vor fi folosite în principal pe smartphone, de asemenea, desigur și în cadrul parteneriatului dintre Intel și Micrososft, procesoarele pot fi utilizate și pentru Windows 10 pe ARM.

Se pare că Intel nu va vinde procesoare ARM sub nume propriu, ca și în cazul procesoarelor pentru desktop, ci va dezvolta modele de referință pe care producătorii interesați să le poată prelua sub licență.

Până în prezent nu sunt prea multe informații despre noile procesoare ARM dezvoltate de Intel, dar sigur că în următoarea perioadă vom afla mai multe detalii despre acestea.

Sursa
adminIT Newsarm,chip,intel,intel arm,microsoft,procesoare,smartphone
În cadrul evenimetului ARM Tech Con, Intel și ARM au anunțat că primul procesor va fi gata până la sfîrșitul acestui an.Chip-ul de 10nm va găzdui până la 100 de milioane de tranzistori, de două ori mai mult decât modele actuale ale Samsung și se așteaptă să furnizeze viteze...