INTERVIU: Despre sistemele ERP și importanța lor în cadrul unei companii din domeniul IT

No Comment
, , , , , IT News https://i0.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/IulianMotoi-1.jpg?fit=640%2C424&ssl=1 https://i0.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/IulianMotoi-1.jpg?resize=150%2C150&ssl=1 OneTechNews 0 https://www.onetechnews.com/news/it-news/interviu-despre-sistemele-erp-si-importanta-lor-n-cadrul-unei-companii-din-domeniul-it/#respond
731

Am stat de vorbă cu Iulian Motoi, Managing Partner Elian Solutions, despre sistemele ERP, importanța acestora, axându-ne în special pe o implementare recentă pe care compania a realizat-o pentru un client din domeniul IT – Bittnet Systems.

Iulian Motoi

  1. Căror nevoi punctuale ale clientului a răspuns această implementare – punctul de pornire ?

Clientul are ca principal obiect de activitate proiecte în domeniul IT și avea nevoie de o soluție în care să se urmărească profitabilitatea proiectelor. Proiectele sunt de mai multe tipuri, sunt proiecte în infrastructură, rețelistică, mentenanță servere etc. și toate generează consum de resurse interne și achiziții de la terți. Era necesar ca aceste cheltuieli să fie însumate și comparate cu veniturile, pe fiecare proiect în parte. În funcție de ce se întâmpla pe proiect, era necesar să se cunoască eficiența agenților de vânzări care au generat proiectele, fiindcă bonusarea lor se producea în consecință.

Un alt gen de activitate pe care clientul îl desfășoară este susținerea de cursuri pe domeniul IT. Pentru realizarea cursurilor, compania recrutează profesori sau alt personal calificat, iar plățile către aceștia și obligațiile către stat trebuie gestionate. În cadrul acestui tip de activitate se emit documente specifice, care acum pot fi generate din Dynamics NAV.

  1. Care au fost avantajele colaborării dat fiind că vorbim despre o companie IT – ex o deschidere mai mare, acceptare mai facilă a schimbărilor etc

S-au înțeles mai bine aspectele tehnice ale implementării, iar utilizatorii au asimilat rapid noul sistem. S-a putut realiza și o integrare între Dynamics NAV și Dynamics CRM – oamenii lucrează în ambele sisteme, ceea ce nu este întotdeauna foarte ușor.

  1. Care a fost perioada de implementare a proiectului?

Implementarea a durat circa 6 luni și sistemul a intrat în funcțiune în ianuarie 2015.

  1. Detalii implementare – număr licențe, personalizări specifice.

Personalizarea sistemului s-a făcut prin crearea unui modul de urmărire a proiectelor, care cumulează într-un singur loc toate informațiile financiare înregistrate pe un proiect. Totuși, nu au fost modificări de anvergură, s-au folosit în mare parte funcționalitățile sistemului, dovadă că Dynamics NAV este o soluție flexibilă, ce se poate implementa pe aproape orice tip de business.

  1. Ce rezultate/îmbunătățiri calitative și cantitative preconizați că ați adus/veți aduce clientului prin această implementare și durata la care raportați aceste rezultate?

Se poate realiza o urmărire financiară a proiectelor, ceea ce înainte nu era posibil. Există și un control sporit al cheltuielilor, iar comunicarea informațiilor cu partenerii se realizează mult mai ușor.

În Dynamics NAV interfața este centrată pe nevoile utilizatorului iar informația se poate accesa în diverse moduri – filtrări ad-hoc, navigare dintr-un document în altul, rapoarte, diagrame etc. Toate acestea aduc un spor de productivitate a muncii.

  1. Detalii despre compania clientului – dimensiune, activități, echipă etc

Pe 2015, circa 10 milioane de RON cifră de afaceri.

Bittnet Systems este liderul pieței de training IT din România. Bittnet este unic partener Global Knowledge în România, având astfel competențe certificate pentru a organiza orice tip de training pe IT. De asemenea, este integrator de soluții IT, oferind servicii de evaluare a infrastructurii IT și propuneri de optimizare a acesteia.

  1. Ce alți clienți aveți în portofoliu din zona de servicii IT?

Alături de Bitnett, mai avem în portofoliu compania IndSoft (Industrial Software).

  1. Cum a evoluat compania și piața în primul semestru și cum estimați că va fi a doua parte a anului?

În momentul de față avem mai multe proiecte de mare anvergură în derulare, implementări cu peste 50 de utilizatori. Oarecum atipic, avem proiectate date de Go- Live la începutul toamnei (de obicei, sunt la început de an sau la jumătatea anului) și probabil vom fi destul de aglomerați și în a doua jumătate a anului cu aceste proiecte. Ne propunem însă să mai realizăm măcar două implementări până la sfârșitul anului, însă proiecte de dimensiuni mai mici.

În ceea ce privește piața, știm că Dynamics NAV este în continuare o soluție foarte căutată și, practic, toți partenerii de top care implementează Dynamics NAV au înregistrat creșteri ale activității.

https://i0.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/IulianMotoi-1.jpg?fit=640%2C424&ssl=1

0 thoughts on “INTERVIU: Despre sistemele ERP și importanța lor în cadrul unei companii din domeniul IT”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.