Ericsson și China Mobile testează în teren primul prototip de dronă 5G

No Comment
, , , Telecom https://i2.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/EricssonChinaMobile.jpg?fit=640%2C348&ssl=1 https://i2.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/EricssonChinaMobile.jpg?resize=150%2C150&ssl=1 OneTechNews 0 https://www.onetechnews.com/news/telecom/ericsson-si-china-mobile-testeaza-n-teren-primul-prototip-de-drona-5g/#respond
352

Ericsson și China Mobile au făcut un parteneriat pentru a realiza primul prototip de dronă 5G, funcțională în rețeaua operatorului. Testul reprezintă un moment cheie în drumul către dezvoltarea și implementarea tehnologiei 5G.

Ericsson & China Mobile

Pe timpul testelor, ținute în provincia Jiangsu din China, o dronă a fost testată în zbor folosind tehnologii 5G în rețeaua operatorului China Mobile. Pentru a demonstra validitatea conceptului într-o mediul cât mai real, zborul a fost efectuat între zone folosite în același timp de utilizatori comerciali de telefonie mobilă.

Potențialele utilizări ale acestei tehnologii includ aplicații pentru misiuni critice sau susținerea serviciilor de urgență. Cu toate acestea, operatorii trebuie să asigure o latență cât mai mică a conexiunii în rețea pentru a garanta siguranța și fiabilitatea serviciilor de acest fel.

Ericsson și China Mobile colaborează în proiectul China National Key 5G încă de la începutul anului 2016, concentrându-se pe evoluția arhitecturii rețelei 5G și nevoilor utilizatorilor. Unul din scopurile acestui proiect este să optimizeze latența în cazuri de utilizare critice. Testarea dronei în teren este un pas important în dezvoltarea rețelelor 5G cu latență scăzută.

Prototipul de drona 5G

„China Mobile s-a alăturat Ericsson pentru cercetarea și testarea tehnologiilor 5G, folosind ca platformă centrală Centrul de Inovații Mobile 5G al operatorului”, a spus Huang Yuhong, Deputy Head, China Mobile Research Institute (CMRI). „Ambele companii au ca scop explorarea posibilităților 5G în industrii verticale și noi scenarii pentru cazurile de utilizare ale tehnologiei, lucrând împreună pentru lansarea comercială a 5G în 2020.”

„Ținând cont că lansarea comercială este așteptată în 2020, cercetările Ericsson pentru 5G ies din laboratoare și se îndreaptă către testări în teren”, a afirmat Chris Houghton, Head of Region Northeast Asia, Ericsson. „Vedem oportunități imense în 5G și mobilizăm întreg ecosistemul, colaborând cu leaderi ai industriilor precum China Mobile pentru a putea ajuta la transformarea rețelei 5G în realitate.”

Pentru mai multe detalii despre prototipul de drona 5G și cazurile de utilizare puteți accesa clipul video de pe YouTube.

https://i2.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2016/10/EricssonChinaMobile.jpg?fit=640%2C348&ssl=1

0 thoughts on “Ericsson și China Mobile testează în teren primul prototip de dronă 5G”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.