Cum să aflați dacă PC-ul este vulnerabil la Meltdown

Noile vulnerabilități numite Spectre și Meltdown exploatează vulnerabilitățile critice din procesoare.Aceste erori hardware permit programelor să fure date prelucrate pe computer.Meltdown rupe izolarea cea mai fundamentală între aplicațiile utilizatorilor și sistemul de operare.Acest atac permite unui program să acceseze memoria și astfel, secretele altor aplicații și sistemul de operare.Această vulnerabilitate ar permite atacuri rău intenționate atunci când un hacker ar putea rupe factorul de diferențiere dintre aplicații rulate de utilizator și memoria computerului.

spectre meltdown vulnerability

Spectre rupe izolarea între aplicații și permite unui atacator să înșele programe fără erori, care respectă cele mai bune practici în scurgerea secretelor lor.De fapt, verificările de siguranță ale celor mai bune practici menționate măresc suprafața de atac și pot face aplicațiile mai sensibile la Spectre.Spectre este ușor diferit de Meltdown, datorită faptului că poate permite hackerilor să păcălească aplicațiile, chiar și versiunile satabile ale aplicației respective care rulează pe o mașină pentru a renunța la informația secretă de la modulul Kernal al sistemului de operare a hackerului cu consimtământul sau cunoștințele utilizatorului.

Chiar dacă există mai multe metode de a afla dacă PC-ul dvs. este vulnerabil la Meltdown, Intel a lansat un instrument care poate detecta dacă PC-ul dvs. este afectat sau nu de Meltdown.

Produsele Intel afectate sunt:

  • 1st, 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th & 8th Generation Intel® Core™ Processor Family
  • Intel® Xeon® Processor E3-1200 v5 & v6 Product Family
  • Intel® Xeon® Processor Scalable Family
  • Intel® Xeon® Processor W Family
  • Intel® Pentium® Processor G Series
  • Intel® Atom® C3000 Processor Family
  • Apollo Lake Intel® Atom Processor E3900 series
  • Apollo Lake Intel® Pentium™
  • Celeron™ G, N and J series Processors

Odată ce executați instrumentul, acesta efectuează o analiză pe PC-ul dvs. pentru a vedea dacă PC-ul dvs. este afectat. Dacă instrumentul de detectare INTEL-SA-00086 a raportat că sistemul dvs. este vulnerabil, este recomandat să contactați producătorul de sistem pentru firmware actualizat.

intel sa

Direct Download- Intel-SA-00086

Mai multe detalii depre procesoarele Intel afectate găsiți aici.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre vulnerabilitățile Spectre și Meltdown, documentația completă este disponibilă aici.

https://i2.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2018/01/intelsa.jpg?fit=547%2C480&ssl=1

0 thoughts on “Cum să aflați dacă PC-ul este vulnerabil la Meltdown”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.