Piața unică digitală este disponbilă în întreaga UE

De la data de 1 aprilie 2018 a fost introdus regulamentul privind portabilitatea de conținut on-line în toate statele membre ale UE.Scopul acestui regulament este de a se asigura că europenii care cumpără sau subscriu pentru conținut on-line cum ar fi filme, emisiuni sportive, muzică, cărți electronice sau jocuri în statul membru de origine pot accesa acest conținut atunci când călătoresc sau se află temporar într-o altă țară a UE.

ue digital subscribtions

Furnizorii de servicii de conținut online vor beneficia, de asemenea, de noile reguli. Aceștia vor putea oferi abonaților lor transmisia transfrontalieră de conținut online fără a trebui să obțină licențe pentru alte teritorii în care abonații stau temporar.

Eliminarea limitelor care împiedicau cetățenii europeni să călătorească cu abonamente media digitale și de conținut este un alt succes al pieței unice digitale pentru cetățeni, ca urmare a eliminării efective a tarifelor de roaming pe care consumatorii din întreaga Europă le-au beneficiat începând din iunie 2017.

Aceste noi reguli răspund direct la noile comportamente și obiceiuri în rândul cetățenilor europeni care utilizează noile tehnologii. De exemplu, cheltuielile de consum pentru serviciile de abonament video au crescut cu 113% pe an între 2010 și 2014, iar numărul de utilizatori cu 56% între 2014 și 2015. De asemenea, se estimează că cel puțin 29 de milioane de persoane, sau 5,7% UE ar putea utiliza portabilitatea transfrontalieră și multe altele în viitor – până la 72 de milioane de persoane până în 2020.

În plus, aproape 60% dintre tinerii europeni spun că posibilitatea de a călători prin abonamente este un factor important în alegerea abonamentului la serviciile online.

Efectuarea portabilității în realitate abordează această preocupare și, la rândul său, îi va ajuta pe furnizorii de servicii să crească numărul de abonați.

Mai multe informații și sursa- Comisia Europeană

https://i0.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2018/04/ue-digital-subscribtions.jpg?fit=660%2C351&ssl=1

0 thoughts on “Piața unică digitală este disponbilă în întreaga UE”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.