Imprimantele sunt veriga cea mai slabă dintr-o casă inteligentă.

No Comment
, Securitate https://i1.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2018/05/bitdefender.jpg?fit=660%2C323&ssl=1 https://i1.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2018/05/bitdefender.jpg?resize=150%2C150&ssl=1 OneTechNews 0 https://www.onetechnews.com/securitate/imprimantele-sunt-veriga-cea-mai-slaba-dintr-o-casa-inteligenta/#respond
186

Datele obținute de la 2000 de unități BOX din America de Nord arată că 50% dintre imprimante au parole slabe sau păstrează datele de acces din fabrică, ceea ce le face ușor de spart.

bitdefender

De ce ar vrea cineva să obțină acces la imprimanta ta? Pe lângă bine-cunoscuta imprimare neautorizată, un hacker ar putea să-ți folosească imprimanta drept cale de acces la alte dispozitive conectate.

Informațiile primite prin intermediul Bitdefender BOX arată că gadget-urile care gestionează datele beneficiază de întreaga atenție a deținătorilor lor în privința securității. De exemplu, doar 5% dintre camerele de supraveghere IP și 0,2% dintre echipamentele de tip NAS (Network Attached Storage) au parole nesigure.

bitdefender box

Tendința de a seta parole mai sigure pentru aceste tipuri de gadget-uri sugerează faptul că utilizatorii consideră că unele dispozitive sunt mai predispuse la atacuri decât altele. Acest lucru nu este neapărat adevărat: toate dispozitivele nesecurizate sunt la fel de vulnerabile în fața unui atac cibernetic.

În concluzie, pentru a reduce riscurile, setează parole sigure pentru toate dispozitivele din casa ta inteligentă!

https://i1.wp.com/onetechnews.com/wp-content/uploads/2018/05/bitdefender.jpg?fit=660%2C323&ssl=1

0 thoughts on “Imprimantele sunt veriga cea mai slabă dintr-o casă inteligentă.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.