Compania de securitate Lokout a descoperit în Google Play peste 500 de aplicații care conțin software-ul publicitar (SDK), numit Igexin.Aplicațiile pentru Android care au itegrat acest kit de dezvoltare permite infractorilor cibernetici să implementeze programe malware și alte tipuri de amanințări pe dispozitivele utilizatorilor.

google play store

De asemenea, aceste aplicații care nu le-au fost făcute publice numele și conțin software-ul de publicitate Igexis au depășit 100 milioane de descărcări în Google Play și făceau parte din categorii populare, cum ar fi jocuri destinate adolescenților, aplicații meteo, radio, editori de fotografii, călătorii, etc.

Google a eliminat deja aceste aplicații din magazin, ceea ce înseamnă că utilizatorii sunt deocamdată siguri în acest moment.De asemenea, utilizatorii care au deja instalate aceste aplicații care arată suspecte și ar putea afecta dispozitivele lor, se recomandă scanarea dispozitivelor cu un software de securitate dedicat.

Mai multe informații și sursa
adminSecuritateaplicații,google play,igexin,lokout,malware,publicitate,sdk,software de publicitate
Compania de securitate Lokout a descoperit în Google Play peste 500 de aplicații care conțin software-ul publicitar (SDK), numit Igexin.Aplicațiile pentru Android care au itegrat acest kit de dezvoltare permite infractorilor cibernetici să implementeze programe malware și alte tipuri de amanințări pe dispozitivele utilizatorilor. De asemenea, aceste aplicații care nu...